Десетки излязоха на протест срещу цензурата във Facebook пред централата на

...
Десетки излязоха на протест срещу цензурата във Facebook пред централата на
Коментари Харесай

Десетки на протест срещу цензурата във Facebook - Протести

Десетки излязоха на митинг против цензурата във Facebook пред централата на компанията TELUS International Bulgaria в София.

В митинга се включиха хора, които считат, че са незаслужено блокирани в обществената мрежа поради проевропейски и антикремълски позиции.

TELUS са машата на " Мета ", хората започнаха сами да си постановат автоцензура, стотици са блокираните, започнаха да пишат с латински букви думите, с цел да излъжат системата. Ако напишете във Фейсбук, че Путин е нарушител, ще бъдете блокирани. В същото време профилите на Копейкин и на Буда са недосегаеми, съобщи Георги Георгиев от " Боец ".



Всички сме привикнали към този момент да сме блокирани. С TELUS, както и с Мета, ще се занимават едни съществени мъже с костюми, когато свърши войната, сподели пред стачкуващите политологът Евгений Дайнов.

Манол Глишев прикани стачкуващите да не се употребяват нюзфийда на Фейсбук, а всеки да влиза непосредствено в профилите на приятелите си, както и в желаните медии - оптимално отвън Фейсбук, или в други обществени мрежи.



Това тук - офисът на TELUS, е кремълска терористична клетка. Тук не е Москва, ще има последствия за това, което вършиме! - съобщи Татяна Кристи.

Съпроводен от викания " Тук не е Москва " водачът на " Боец " Георги Георгиев изрисува със спрей на тротоара знака Z.

Аутсорсинг компанията TELUS прави външни услуги по модерацията на Фейсбук наличие. Известно е, че отдел с дребен брой чиновници у нас работи за Фейсбук, но не е доказано, че отделът дава отговор за българското наличие. Официално компанията притежател на обществената мрежа " Мета " в никакъв случай не е обявявала кой и къде прави модерацията на български език.



Протестът бе проведен от придвижване " Боец ".



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР